Suzanne (47) is dankzij borstkanker succesvol ondernemer: ‘Het bedrijf moet door, ook zonder mij’

De Deventerse Suzanne Kemps (47) kreeg vijf jaar geleden borstkanker en overwon het. De industrieel ontwerpster kwam er zo sterk uit, dat ze volle kracht doorging met haar ondernemende geest. Vanuit haar ziek-zijn, ging ze beter om met energie. Wist wat haar grenzen waren en kon ze daardoor ook opzoeken.

Haar bedrijf Proud Breast, dat lichtgewicht borstprotheses maakt, ontstond uit haar eigen zoektocht naar vrouwelijkheid. Ze voelde zich niet fijn met een zware borstprothese in aangepast ondergoed en ontwierp zelf een lichtgewicht ademende vulling voor willekeurig welke beha. Met haar team won ze in 2018 de ASN Wereldprijs voor start-ups en kon zich daarmee testen en uitproberen veroorloven.

Het resulteerde in een product waarvan honderden vrouwen zeggen zich weer heel én vrouw te voelen, doordat ze niet gedwongen worden zware medische protheses te dragen. Suzanne heeft bij de start van haar bedrijf meteen de ogen gericht op het buitenland om het bedrijfsmodel rond te krijgen. Wereldwijd hebben 10 miljoen vrouwen een borstamputatie ondergaan.