Volledig scherm
In Heeswijk-Dinther werd de 24-uurs Solexrace gehouden. © Thomas Segers

24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther is meer dan alleen solexen

HEESWIJK-DINTHER - Bier, muziek, ronkende motoren en vooral veel gezelligheid. De 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther die dit weekeinde werd gehouden, heeft al internationale allure, maar blijft overzichtelijk.

Ria Buijs uit Heeswijk-Dinther stond langs het circuit in de hoop een glimp van haar zoon op te vangen. „Gisteren was hij 7e, maar toen hebben ze stukken gekregen en daarna lagen ze 29e.” Ria was één van de weinigen die een relatief rustig plekje buiten het festival opgezocht heeft om de race te bekijken, want de 24-uurs Solexrace is namelijk véél meer dan vooruitsnellende solexen alleen.

Een vriendengroep uit Riethoven, herkenbaar aan de identieke petten die de naam van hun dorp dragen, waren er op de donderdag vóór het festival al. Ze roemden naast de ondersteuning aan KIKA en de prettige sfeer die het festival biedt ook de overzichtelijkheid ervan: „Op de Zwarte Cross ben je elkaar snel kwijt, maar hier kijk je een keer en dan zie je de anderen alweer lopen. Het is gemoedelijker.”

Oss, Uden e.o.