Volledig scherm
© Mari van Rossem

400 kilometer ‘Bike my Day’ in en rond Heesch in strijd tegen neuroblastoom kinderkanker (video)

HEESCH – Maar liefst 400 kilometers op de fiets in strijd tegen de kinderkankerziekte neuroblastoom: enkele honderden geoefende en minder getrainde wielrenners vertrokken zaterdagochtend, in estafettevorm én met officiële tijdwaarneming, om 08.00 uur bij het Heesche Bomenpark om geld bijeen te trappen voor Villa Joep, een landelijke organisatie die strijdt tegen de ziekte.

Rond tweeën stond de teller van dit evenement ‘Bike my Day’ zaterdagmiddag op bijna 47.000 euro. “En we hopen op zo’n 55.000 als eindbedrag”, sprak medeorganisator Hans Joore, namens de Lions Bernheze.

Ontploft
Met maar liefst zestig teams ‘ontplofte’ volgens Joore de inschrijving voor deze eerste editie van Bike my Day. “De laatste maanden is het hard gegaan, ook met het genereren van geld. We wilden het evenement vorig jaar al organiseren, maar waren er toen nog niet klaar voor. En nu verloopt het helemaal zoals we gepland hadden. Met dank aan al die vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers, die met z’n allen wel 20 keer het rondje van 20 kilometer moeten fietsen.”

Dekker
Het evenement startte zaterdagochtend met een openingswoord en startschot van Erik Dekker. De oud-prof fietst zelf ook mee, net als een deel van het college van Bernheze.

Lees meer over Bike my Day in het Brabants Dagblad van maandag 20 juni, editie Oss, Uden en Veghel.

Volledig scherm
© Mari van Rossem

Oss, Uden e.o.