Volledig scherm
Opbouw Night of the Music Nistelrode © Van Assendelft

Achtste editie Night of the Music in Nistelrode

NISTELRODE - Zeker 170 mensen zijn komend weekend bezig om Night of the Music in Nistelrode te laten slagen. Al anderhalf jaar zijn leden van fanfare Sint Lambertus in Nistelrode bezig met voorbereidingen op het evenement, dat ongeveer een keer per vier jaar gehouden wordt.

Voorzitter Jan Timmers: „We kunnen deze achtste editie van Night of the Music voor het eerst compleet met eigen leden brengen. We hebben bijvoorbeeld negen nieuwe hoornisten, waarvan er al vier in het korps meespelen. En dat doen ze uitstekend. We zijn dan ook trots op de nieuwe jonge leden en het niveau dat we hebben bereikt met z’n allen.”

De fanfare bestaat uit vijftig leden, de slagwerkgroep uit tien. Verder doen er acht zangers mee, onder anderen René Habraken, Marga van den Broek en Kyra Haerkens. Ook doet er nog een combo mee, een achtergrondkoor en een sologitarist. Het koor Con Fuoco en balletstudio Van der Stappen zijn ook onderdeel van het programma. De show bestaat uit een gevarieerde mix van oudere en moderne nummers, van pop tot klassiek en funk, van Nederlandse meezingers tot ballads. Nieuw dit jaar is Paul van Lokven met zijn slagwerkgroep. Die speelt samen met dj Mayzo uit Nistelrode. De dj draait en de groep speelt en andersom. Iets heel anders dan de fanfare gewend is.

De voorstelling in de tot concertzaal omgebouwde sporthal De Overbeek in Nistelrode begint zowel vrijdag als zaterdag om 20.00 uur.

Oss, Uden e.o.