Volledig scherm
Zicht op De Erven 'fase 3' aan de westkant van Heesch. Rechts op de foto het terrein waarop twee van de vijf extra huizen komen. © Maarten van den Hurk / BD

Al voltooid deel De Erven krijgt er vijf huizen bij

HEESCH - Het jonge wijkje 'De Erven 3' aan de westrand van Heesch krijgt er nog vijf huizen bij. Deze extra woningen verschijnen aan de Beemdstraat. Projectontwikkelaar Van Wanrooij bouwt ze en ze zijn al verkocht.

 Het gaat om twee tweekappers en een vrijstaand huis. De nieuwbouw komt aan weerszijden van een al veel langer bestaande, vrijstaande woning. Achter dit pand is circa acht jaar geleden 'De Erven 3' gekomen, het wijkje waar mensen op kijken die over de Bosschebaan naar Heesch gaan.

De gemeente Bernheze en bouwer Van Wanrooij spreken van een 'afronding' van de jonge woonwijk. Het gemeentebestuur heeft deze week het 'ontwerp wijzigingsplan' vastgesteld voor het bouwplan. Daarmee is de procedure richting omgevingsvergunning een stap verder. Van Wanrooij verwacht de bouw eind 2018 te kunnen starten. Dan wordt twee straten verderop ook de bouwstart verwacht van de nieuwste fase van De Erven, met ruim 400 huizen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement