Volledig scherm
Zo ziet de ondergrondse hennepkwekerij er van binnen uit. © Paul Driessen

Anonieme tip leidt tot vondst van ondergrondse hennepkwekerij in Heesch

UPDATEHEESCH - Een anonieme tip bracht de politie woensdagochtend op het spoor van een ondergrondse hennepkwekerij. Die lag verscholen in de bosjes, vlakbij het woonwagenkamp aan de Bruijstenhof in Heesch.

In eerste instantie kreeg de politie niet gevonden wat ze zocht. Ze stuitte op een hok dat was ingericht als hennepkwekerij, maar trof daar geen planten aan. Door een stroomkabel te volgen, kwamen agenten uit bij een bosperceeltje vlakbij het kamp. Verscholen onder bladeren en takken vonden ze een luik dat hen leidde naar een ondergrondse kwekerij met een aantal planten. De politie constateerde dat hiervoor illegaal stroom werd afgetapt.

Agenten onderzoeken de zaak en hielden nog niemand aan. Specialisten van de politie stelden sporen uit de kwekerij veilig. Een deel van de installatie onder het luik is weggenomen. Er staat een dozijn opgedroogde plantjes in en er lopen een aantal kapot geknipte kabels doorheen.

Bewoners van het kamp aan de Bruijstenhof balen dat zij met de zaak in verband worden gebracht. Drie van hen melden tegenover verslaggevers van het Brabants Dagblad dat de ondergrondse kwekerij niks met het kamp te maken heeft. ,,Maar wij zullen daar straks in de supermarkt wel weer op worden aangekeken." 

Volledig scherm
Ondergrondse hennepkwekerij in Heesch. © Politie Oost-Brabant
Volledig scherm
Het luik waaronder de kwekerij werd aangetroffen. © Lieke Mulder/BD
Volledig scherm
Ondergrondse hennepkwekerij in Heesch. © Politie Oost-Brabant

Opvallend, veelbesproken of grappig nieuws van het Brabants Dagblad ontvangen via WhatsApp? Dat kan: stuur BD AAN naar 06-82658689. Je ontvangt geen bevestiging, maar bent dan wel aangemeld voor onze WhatsApp-service en je zult meerdere keren per dag een berichtje van ons ontvangen.