Volledig scherm
De spannende shoot-outs werden gewonnen door Avestyn. © Roy van den Busken

Avesteyn wint eerste Maashorstcup

NISTELRODE – Avesteyn heeft zondag op het complex van Prinses Irene in Nistelrode de eerste Maashorstcup in ontvangst genomen. Na het winnen van de poulefase, scoorde de ploeg uit Dinther in de finale vier shoot-outs. Het was de eerste editie van het toernooi voor clubs uit de gemeentes grenzend aan de Maashorst.

,,De Maashorstcup is ontstaan om het natuurgebied ook onder voetballers bekendheid te geven", vertelt organisator Adri van Lokven van Prinses Irene. Links en rechts was materiaal te vinden over tochten en dieren in de Maashorst. Vrijdag en zondag voetbalden twaalf teams uit de regio om de hoofdprijs, een teambuildingsactiviteit. Van Lokven: ,,We kenden een sportief verlopen vrijdag met een goede opkomst. Er werden ook veel doelpunten gemaakt."

De organisatie kiest er bewust voor om het toernooi te organiseren voor de eerste bekerwedstrijden van het nieuwe voetbalseizoen. ,,De timing is nu alleen niet ideaal, want veel spelers zijn nog op vakantie", zegt Van Lokven. Volgend jaar wil Prinses Irene opnieuw het toernooi om de Maashorstcup organiseren.

Volledig scherm
Twee dagen werd gevoetbald op het complex van Prinses Irene om de Maashorstcup. © Roy van den Busken

Oss, Uden e.o.