Volledig scherm
Ilse Lamers bij de presentatie van het Kiembrood. © SamenLoop voor Hoop

Bakkers steunen strijd tegen kanker met in Heesch bedacht Kiembrood

HEESCH - De wens van Bakker Lamers uit Heesch om de strijd tegen kanker te steunen heeft geleid tot een nieuw 'Kiembrood' dat door tientallen bakkers verkocht gaat worden. Van elk brood gaat vijftig cent naar het goede doel. Donderdag mag burgemeester Marieke Moorman er als eerste van proeven.

Heesch is in de ban van de SamenLoop voor Hoop, een evenement in juni om de strijd tegen kanker te steunen. Ilse Lamers wilde een bijdrage leveren en dacht aan een actiebrood. Ze ging om de tafel zitten met leverancier Koopmans Meel. Die raakte enthousiast en ontwikkelde het Kiembrood. Dit werd woensdagochtend bij Koopmans in Leeuwarden gepresenteerd.

Actiepakketten
Bij Koopmans zijn inmiddels 95 actiepakketten (meel, recept en promotiemateriaal) besteld door bakkers overal in het land. Het Kiembrood ligt binnen enkele dagen in hun winkels, en donderdag vanaf 14.00 uur al bij Lamers in Heesch.

Ilse Lamers is trots op de band die ontstaan is tussen bakkers en de SamenLoop voor Hoop. En op het gezonde Kiembrood: ,,Wij zijn als bakkers geen dokters, we kunnen niet genezen. Maar gezonde voeding draagt wel bij aan een betere weerstand en dat is goed voor iedereen."

Oss, Uden e.o.