Volledig scherm
Links naast het clubhuis van The Duke in Nistelrode moet de conferentieruimte met daarboven een hotel komen. © Edith Verwegen

'Bedrijfsleven heeft behoefte aan 5-sterrenhotel Nistelrode'

NISTELRODE - Een 5-sterrenhotel bij golfbaan The Duke in Nistelrode voorziet in een behoefte van het regionale bedrijfsleven, denkt ook Koninklijke Horeca Nederland. Met de aanwezigheid van de hightech industrie in Eindhoven, de levensmiddelenbedrijven in Veghel en de aanstaande opleiding voor bestuursvoorzitters in Den Bosch is er genoeg potentie.

De familie Van Eerd, eigenaar van Golfclub The Duke, wil bij het clubhuis een kleinschalig, maar besloten vijfsterrenhotel met conferentieruimte bouwen. Dit is in beginsel voor de honderd sponsoren van de club, bedrijven die nu al lid zijn en aangegeven hebben daar behoefte aan te hebben. Een kamer zal zo'n 300 tot 400 euro kosten. Ook wil The Duke toegroeien naar een ster voor het restaurant. Een gastronomisch restaurant is een voorwaarde voor 5 sterren.

Volgens KHN is het zeer waarschijnlijk de eerste golfbaan in Nederland met 5-sterrenhotel. In Brabant zal het het tweede sterrenhotel worden. In Breda bouwt bouwbedrijf Van de Ven een 5-sterrenhotel in een voormalig klooster. Dat gaat in april 2016 open. In Nistelrode moeten de plannen nog door de gemeenteraad.

Oss, Uden e.o.