Volledig scherm
Een fietsstraat in Oss. © Gemeente Bernheze

Bernheze dubt over kruisingen
voor snelfietsroute Nistelrode

NISTELRODE - Het is nog niet duidelijk hoe de toekomstige snelfietsroute door  Nistelrode de hoofdweg vol auto's gaat kruisen. De gemeente Bernheze dubt over de beste oplossing. 

Tijdens een informatiebijeenkomst woensdagavond vroeg wethouder Rien Wijdeven dorpsbewoners om mee te denken. De gemeente wil nu de sprong maken van tracékeuze naar gericht ontwerp. De aanleg volgt in 2019 of 2020.

Aan de noordkant van het dorp, richting Heesch, zou de bestaande rotonde bij de Noorderbaan een goede oversteekplek bieden. Echter om het fietspad daar naar toe te leiden, zou de bestaande en populaire fietsparkeerplaats bij de bushalte moeten opschuiven. Aan de zuidkant van Nistelrode kruist de snelfietsroute de doorgaande autoweg (Delst / Laar) dichtbij een haakse bocht met minder overzicht. 

Uden en Oss

De snelfietsroute door Nistelrode  zit al langer in de pijplijn en moet de regionale verbinding tussen Uden en Oss compleet maken.  Aan weerskanten van het dorp liggen al geschikte rode fietspaden. Nu komen die ook in de kom.. 

In de woonstraten Kleinwijk, Kerkveld, Molenerf en Hoogstraat wil Bernheze fietsstraten creëren. De twee grootste knelpunten liggen aan de randen van de kom. Hier verlaten de fietsers de relatieve rustige woonstraten en moeten ze verder op fietspaden naast de doorgaande autoroute. 

Volledig scherm
De snelfietsroute door Nistelrode. © Gemeente Bernheze
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement