Volledig scherm
© Thinkstock

Bernheze geeft COA tot 1 oktober de tijd

BERNHEZE - Als het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) niet voor 1 oktober 2016 laat weten of de organisatie het voormalige MOB-complex in Nistelrode wil gebruiken als asielzoekerscentrum, vervalt het aanbod van Bernheze. Het college van B en W legt dat (aangepaste) voorstel donderdagavond voor aan de gemeenteraad.

Volgens het college zijn er actuele ontwikkelingen waardoor er een nieuw voorstel op tafel komt. Bernheze wil het MOB-complex aanbieden als azc-locatie maar stelt daar nu de voorwaarde aan dat het COA wel voor 1 oktober uitsluitsel moet geven.

Ook stelt het college in Bernheze voor om nu nog geen besluit te nemen over de opvang van extra statushouders, maar dat pas te doen op 6 oktober, als duidelijk is of het COA het MOB-complex wil als azc.

Teleurgesteld
Deze donderdag werd ook bekend dat inwoners van Schaijk die in de buurt van het MOB-complex wonen teleurgesteld zijn in de gemeente Bernheze. Hoewel Schaijk onder een andere gemeente valt, vinden ze de informatievoorziening vanuit Bernheze tekort schieten. Bernheze zou ook niet met hen in gesprek willen gaan.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in Brabant op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.