Volledig scherm
In het midden mantelzorgmakelaar Margo van den Berg met enkele jeugdige mantelzorgers en hun vriendinnen. © Mari van Rossem/BD

Bernheze legt jonge mantelzorgers in de watten met verwen-dag

HEESCH – Ook al waren ze maar met zijn negenen, waarvan zes jonge mantelzorgers, de lol van het samen een ‘verwen-dag’ vieren was er zaterdagmiddag in Heesch niet minder om.

Een professionele fotoshoot, knutselen voor de gevederde vrienden met als resultaat een vogeltaart en als afsluiting geen frietkar maar een etentje bij de Heesche brasserie ’t Oude Raadhuis: de meiden hadden in jongerencentrum Checkpoint de middag van hun leven.

Dat er alleen ‘mantelzorgende’ jongedames en geen jongens waren, had volgens mantelzorgmakelaar Margo van den Berg te maken met het tegelijkertijd en her en der plaatshebbende voetbal in de gemeente Bernheze. Het was voor de tweede keer dat Bernheze de jeugdige mantelzorgers in de watten legde.

Twee jaar geleden waren er zo’n veertig jongeren in Heeswijk-Dinther paraat; onder hen 25 mantelzorgers. ,,Dat ze hun vrienden of vriendinnen als introducé meebrengen, juichen we alleen maar toe.”

Lees maandag meer over de verwen-dag in het Brabants Dagblad, editie Oss.

Oss, Uden e.o.