Bernheze start hertelling: 'We beginnen gewoon opnieuw'

VIDEOBERNHEZE - Precies om 8 uur woensdagochtend is de hertelling van de stemmen in Bernheze van start gegaan. Met een raadszaal vol tellende ambtenaren en op de publieke tribune één nieuwsgierig raadslid.

Volledig scherm
Hertellen van de stemmen in de raadszaal van Bernheze. © Maarten van den Hurk / BD

,,We beginnen gewoon opnieuw'', sprak Nicole Sousa Ferraz in een korte uitleg tot haar collega-ambtenaren die de klus gaan klaren. Bijna dertienduizend stembiljetten worden woensdag opnieuw bekeken. De uitslag, de definitieve, volgt donderdag om 9 uur. 

Het besluit tot de hertelling was dinsdagavond genomen door de gemeenteraad. Alle andere partijen steunden een voorstel hiertoe, ingediend door de SP. Deze partij leek bij de verkiezingen vorige week vier zetels te halen maar bleek in de definitieve uitslag één stem en tegelijk één zetel minder te hebben.

SP-fractieleider Cor van Erp was woensdagochtend als enige raadslid aanwezig. ,,Ik kom even naar de aftrap kijken en dan ga ik zometeen naar mijn eigen werk toe'', aldus de leraar. ,,Ik kan slechts de hele dag gaan zitten kijken hoe een ander zijn werk doet.''

Volledig scherm
Raadslid Cor van Erp zit op de publieke tribune als de eerste stemmen herteld worden. © Maarten van den Hurk / BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement