Volledig scherm
Dennis Hurkmans en Ezra Leeger bij de opslag van whiskyvaten. © Jeroen Appels / Van Assendelft

Bernheze zet licht op groen voor stokerij van 'Maashorst whisky'

NISTELRODE -  Burgemeester en wethouders van Bernheze zien een whiskystokerij in de Maashorst wel zitten. Het plan in Nistelrode mag van hen verder. 

,,We zijn hier ontzettend blij mee", reageert aanvrager Dennis Hurkmans. ,,We hadden dit wel gehoopt natuurlijk maar garanties lagen er niet. Bij een negatief oordeel op dit punt was het voor ons meteen over en uit geweest.'' 

Een volledige toestemming voor de 'Maashorst Whisky Hoeve' is er nog niet. Maar die kan er wel komen. Dat laatste is de strekking van het besluit dat B. en W. hebben genomen, op het principeverzoek van Dennis Hurkmans en Ezra Leeger.  Het ondernemerspaar wil aan de rustige straat Bus in Nistelrode een stokerij met proeflokaal beginnen. Omwonenden zijn daar niet blij mee.

Meer recreatie

,,Wij denken dat het een goede ontwikkeling kan zijn op die plek'', motiveert wethouder Peter van Boekel het besluit. ,,Zo'n stokerij kan de Maashorst meer op de kaart zetten. Het past ook in het beleid om in de randzone van de Maashorst meer voor recreatie en toerisme te ontwikkelen.'' 

Hurkmans en Leeger moeten bij de verdere planontwikkeling wel rekening houden met de belangen van omwonenden. Dat gaat zeker gebeuren, zegt Hurkmans. Hij hoopt nog dit kalenderjaar een volgende formele stap richting vergunning te zetten.