Volledig scherm
© Thinkstock

Brandstichtster Heesch moet naar strengere kliniek

DEN BOSCH/HEESCH - De 44-jarige vrouw die in december 2014 haar huurwoning aan de Wilhelminalaan in Heesch in brand stak, moet een jaar extra doorbrengen in een strenge FPK-kliniek. Dat besloot de rechtbank maandagmiddag in Den Bosch. De veroordeelde was na haar veroordeling in 2015 verplicht opgenomen in een zogenoemde FPA kliniek in Halsteren. Daar vonden in 4 weken tijd meerdere incidenten plaats.

Door het 'negatieve gedag van de veroordeelde' kon er 'geen start gemaakt worden met het opbouwen van een behandelrelatie'. De vrouw werd vervolgens overgeplaatst naar een nieuw FPA kliniek in Vught. Ook daar moest de behandeling binnen een jaar worden stopgezet. De brandstichtster werkte wederom niet goed mee.

Maatregel
Het recidiverisico bleef echter onverminderd hoog. De reclassering adviseerde daarom de overplaatsing naar een FPK kliniek. Zo'n kliniek heeft een strakker kader en een hoger beveiligingsniveau. Alleen de rechtbank kon de voorwaarden van de maatregel tegen de vrouw strenger maken. Dat deed de rechtbank maandagmiddag: de rechtbank 'nam daarbij in aanmerking dat de behandeling tot dusver niet of nauwelijks effect sorteerde'. Dat was ook de reden voor de verlenging van de behandelverplichting.

Aanmaakblokjes
De psychisch verwarde vrouw stak in 2014 haar woning in de brand met behulp van aanmaakblokjes. Ze pleegde dat delict onder meer vanwege een 'borderlinestoornis' en een 'aandachtstoornis'.

Oss, Uden e.o.