Volledig scherm
Antoon en Riek Wijgers-van Venrooij tijdens hun huwelijksfeest. © Franka Willems

Briljanten paar Antoon en Riek kwam elkaar tegen op weg naar de koeien

NISTELRODE - Antoon en Riek Wijgers-van Venrooij vierden donderdag in Partycentrum 't Maxend in Nistelrode hun briljanten bruiloft. Op 8 september waren ze al 65 jaar voor de wet getrouwd, maar op 17 november 1951 trouwden ze voor in de kerk.

Ze komen beiden uit Oss en op weg naar de koeien leerden ze elkaar kennen. Ze hadden er gesprekjes en fietsten een stuk met elkaar mee. Ze trouwden en gingen bij de ouders van Riek inwonen. Antoon (87) kreeg vrijstelling van het leger door in de mijnen te gaan werken en ze kregen er een huis toegewezen.
Een ongeluk in de mijn en daardoor minder goed werk maakte dat ze terugkeerden naar Brabant. Het werd Nistelrode. Via de steenfabriek en wegenbouw kwam Antoon uiteindelijk bij Thomassen & Drijver-Verblifa terecht, waar hij nog 25 jaar heeft gewerkt. Hij houdt van figuurzagen en schilderen.

Coupeuse
​Riek (89) zorgde voor de kinderen, maar ook voor zieken en pasgeborenen. Ze was en is ook een uitstekende coupeuse. Nog steeds krijgt ze herstelklusjes toegeschoven. Ze houden van kaarten, gaan er af en toe met de fiets op uit, maar kijken ook graag op de tablet naar de mailtjes en foto’s die binnenkomen. De bruiloftsgasten kregen donderdag een door het bruidspaar versierd schatkistje mee naar huis waarin te lezen stond: 'Liefde is er en blijft bijzonder'.

Oss, Uden e.o.