Volledig scherm
Burgemeester Marieke Moorman. © Dolph Cantrijn

Burgemeester Moorman noemt het uit de hand lopen van de betoging in Heesch 'weerzinwekkend'

HEESCH - Burgemeester Moorman van Bernheze noemt het uit de hand lopen van de betoging in Heesch in een persverklaring 'weerzinwekkend'.

De volledige persverklaring luidt als volgt:

Burgemeester Moorman laat weten het weerzinwekkend te vinden dat een betoging met een vreedzame insteek op deze manier uit de hand is gelopen. Hoewel het beeld nog niet compleet is, lijkt het erop dat ook oproerkraaiers van buiten de gemeente debet zijn aan het grimmige verloop van de betoging. Het college betreurt dit enorm en verwerpt dit dan ook met kracht. Het op deze wijze ondermijnen van de dialoog is onacceptabel.

Een betoging is een legitiem middel om een mening of standpunt onder de aandacht te brengen. De organisatie van de betoging heeft er alles aan gedaan om op een rustige manier haar mening duidelijk te maken. Helaas heeft de vreedzame betoging een groep mensen op de been gebracht die in Heesch niets te zoeken heeft.

Burgemeester Moorman: “De impact is groot. Het beeld dat er nu ontstaan is, strookt op geen enkele manier met dat waar we in Heesch voor staan. Laten we dit vooral snel achter ons laten en verder gaan met het gesprek zoals wij dat hier in Heesch voeren, kritisch en met respect voor elkaars standpunten.

Het college begrijpt dat er zorgen en vragen zijn over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum en neemt deze uiterst serieus. Wij roepen onze inwoners in Heesch daarom op, vanavond en donderdagavond vooral te komen naar de informatiemarkten. Deze avonden zijn alleen toegankelijk voor de inwoners van Heesch en zullen in een constructieve sfeer plaatsvinden. We nemen maatregelen om mensen die op een niet-constructieve manier het gesprek aangaan, te weren.

Het dorp Heesch maakt onderdeel uit van de gemeente Bernheze. Maandagavond liep een demonstratie tegen de mogelijke komst van een azc in Heesch uit op rellen.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Demonstratie tegen mogelijke komst asielzoekerscentrum in Heesch loopt uit de hand. Mobiele Eenheid moet ingrijpen

Oss, Uden e.o.