Volledig scherm
Impressie van het zonnepark bij Heesch-West. © Gemeente Bernheze

Buurtprotest in Heesch-West: zonnepark komt op plek die groen zou blijven

HEESCH - Het grote zonnepark op Heesch-West blijkt ingetekend op grond die eerder in beeld was als groene buffer naast het industrieterrein. Omwonenden protesteren. Het gemeentebestuur van Bernheze houdt vooralsnog aan de locatiekeuze vast. 

Circa 35 huishoudens aan Achterste Groes en Zoggelsestraat in het buitengebied van Heesch hebben een protestbrief geschreven aan hun gemeentebestuur. Ze vinden dat de 21.000 zonnepanelen te dicht bij hun huizen komen te staan.

Ze hebben niets tegen zonnepanelen of zonne-energie, benadrukken de 'zeer bezorgde bewoners' in de brief aan het gemeentebestuur. Alleen de gekozen plek klopt in hun ogen niet. Volgens de omwonenden is ruim tien jaar geleden, tijdens de planvorming voor Heesch-West, afgesproken dat de tien hectare grote strook groen en onbebouwd zou blijven.

De protestbrief van buurtschap 'Achterste Groes en Zoggel' heeft het Bernhezer college niet op andere gedachten gebracht. B en W hebben het plan zonder grote wijzigingen vastgesteld en leggen het nu voor aan de raadscommissie. Bij de bespreking dáár komen de bezwaren van de omwonenden binnenkort nog uitgebreid aan bod, aldus wethouder Rien Wijdeven.