Volledig scherm
© Facebook/Protest AZC Heesch

College Bernheze spreekt zich uit voor komst azc voor maximaal 500 vluchtelingen in Heesch

* UPDATE 23.35 uur * BERNHEZE - Het college van B en W van Bernheze heeft dinsdag het plan uitgesproken om een asielzoekerscentrum in te gaan richten op het perceel aan de Ruitersweg-West, tussen de Nieuwstraat en Ruitersweg-West in Heesch. Het voorstel wordt op korte termijn voorgelegd aan de gemeenteraad. Wanneer de raad een besluit neemt, is op dit moment nog niet bekend.

Het gaat om een asielzoekerscentrum voor maximaal 500 vluchtelingen voor een periode van ten hoogste 10 jaar. De locatie aan de Ruitersweg-West in Heesch voldoet volgens het college als enige aan de criteria die het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft opgesteld. Het gaat dan om omvang, beschikbaarheid en bereikbaarheid van de locatie.

Burgemeester Marieke Moorman van Bernheze realiseert zich dat de mogelijke komst van een azc in de gemeente vragen oproept bij de inwoners. "Het college en de raad vinden het daarom van belang dat iedereen zich kan uitspreken over dit onderwerp. Daarom nodigen we inwoners en ondernemers van Heesch uit voor een informatiemarkt op dinsdag 19 januari en donderdag 21 januari. Ook kunnen inwoners zich over de komst van een azc uitspreken voor de gemeenteraad, tijdens een hoorzitting op 25 januari. De opbrengst van deze gesprekken neemt de raad mee in zijn beslissing."

Facebookpagina's
Op Facebook zijn inmiddels 3 pagina's opgericht tegen de komst van een azielzoekerscentrum: Protest AZC Heesch, ik zeg nee tegen azc heesch en Azc Heesch verzet, De pagina's worden gevolgd door ruim 800 mensen. Veel mensen uiten hun ongenoegen via het sociale medium.


heeschenaren komen in actie! Geplaatst door Protest AZC Heesch op dinsdag 12 januari 2016

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Volledig scherm
Aan de Ruitersweg zou het nieuwe azc in Heesch moeten komen. Tegenstanders hingen daar de afgelopen weken spandoeken op. © Kirsten Rietbergen/BD