Volledig scherm
© stock.xchng

Dintherse discotheek De Ploeg herleeft

DINTHER - Focus, Shocking Blue, Golden Earring, BZN. Niet de minste bands traden ruim veertig jaar geleden op in de Dintherse discotheek De Ploeg.

Zondag wordt in het dorp voor de vierde keer in vijfentwintig jaar een reünie gehouden van deze legendarische uitgaansgelegenheid, die in 1977 tot de grond toe afbrandde. Waarschijnlijk een achteloos weggeworpen sigarettenpeuk in de zondagnacht van 6 op 7 mei was daar de oorzaak van.

Plaatselijke jongensschool
De Ploeg stond aan de Dintherse Schoolstraat, en was oorspronkelijk gebouwd als de plaatselijke jongensschool. Alleen de luisterrijke onderwijzerswoning ernaast herinnert nog aan het bestaan van de voormalige onderwijsinstelling.

Gonnie Broeren-Van den Heuvel woont al jaren in de gemeente Sint-Michielsgestel maar Dinther en in het bijzonder De Ploeg laten haar niet los. Zij is een van de vaste organisatoren achter de reünies. „We proberen zondag in zaal De Toren in Dinther de sfeer van weleer zo goed mogelijk te benaderen.”

Live
En dat gebeurt onder meer met live muziek. Rockband Purple Haze speelt klassiekers uit de sixties en seventies en verder zijn er diverse gastoptredens, onder anderen van Linda Maarseveen die onder meer Tina Turner en Amy Winehouse covert, Peter van de Greef die in de huid kruipt van Joe Cocker en Bart van Gerven en Harrie Essens. Vorig jaar - toen de derde reünie plaatsvond - kwam de teller uit op 150 bezoekers. Een aantal dat dit jaar minimaal gehaald wordt, zegt organisator Broeren.

Oss, Uden e.o.