Volledig scherm
Ine, Silvia en Benita (zittend vlnr) delen voor ’t Pumpke de enveloppen uit © Wilma Gosselink

Eerste editie Nisserois kookevenement in Nistelrode

NISTELRODE – Op een zonovergoten terras voor eetcafé ’t Pumpke in Nistelrode zit de organisatie zaterdagmiddag om de enveloppen met de opdrachten uit te reiken. Ruim 25 teams komen hun instructies ophalen en gaan dan een avond vol culinaire verrassingen tegemoet. En dat niet alleen. Hen staan nog meer verrassingen te wachten. En een hoop gezelligheid.

,,De mensen die zich hebben opgegeven bereiden per team thuis een voor-, hoofd- of nagerecht voor. Dat kan een hutspotje met gehaktbal zijn, maar ook een culinair hoogstandje. Alles is goed. Zij krijgen in de loop van vanavond onbekende eters aan tafel en daarna krijgt iedereen weer instructies voor de volgende gang bij iemand anders thuis. Men heeft ruim de tijd om lekker te tafelen en elkaar beter te leren kennen en ook om naar het volgende adres te gaan. Dus je kookt zelf een gang, maar gaat zelf ook uit eten,” vertelt Benita van den Oever, het brein achter ingewikkelde schema.

Samen met Ine de Lorijn en Silvia Hermans bereidde Van de Oever het eetfestijn ‘Nisseroi aan de Kook’ voor en al snel na de eerste publicaties kwamen de aanmeldingen binnen. Na afloop van het evenement, tegen 22.30 uur zaterdagavond, verzamelen zich alle deelnemers weer bij ’t Pumpke, om uit te buiken en na te borrelen. Daarbij zijn ook andere dorpsgenoten van harte welkom.

Oss, Uden e.o.