Volledig scherm
De verklaring die tijdens de rechtszaak door Moniek Hanssen werd voorgelezen. Lees de volledige verklaring onder het bericht. © Marc Bolsius

Emotionele verklaring moeder overleden Ize (2) tijdens rechtszaak verkeersdrama Meijel

* UPDATE 18.26 uur * DEN BOSCH - Het ergst is dat de herinneringen aan haar langzaam gaan vervagen. "Hoe klonk haar stemmetje? Hoe voelden haar knuffels?", vertelde Moniek Hanssen, de moeder van de overleden Ize (2), woensdag in een emotionele verklaring bij het gerechtshof in Den Bosch.

Tijdens de rechtszaak stond de man terecht die schuldig is aan het ongeval met 3 dodelijke slachtoffers in Meijel, nu 2 jaar en 4 maanden geleden. "Dat is langer dan het leven van Ize heeft geduurd. Daar word je letterlijk stil van", vervolgde Hanssen. Daarmee hekelde zij behalve de zwijgzame houding van de verdachte ook de vaart van het hele strafproces.

De verdachte, die onlangs zelf zijn dochter verloor, bood op zijn beurt zijn excuses aan bij de ouders van Ize. "Ik weet wat de ouders van het meisje doormaken. 3 maanden geleden is mijn dochter overleden. Ik weet hoeveel leed je hebt als ouders, hoeveel kracht je nodig hebt. Ik bied mijn welgemeende excuses aan, aan de ouders van het meisje", vertelde hij in zijn eigen verklaring. Daarbij eindigde hij in tranen.

Lees de volledige verklaring van Moniek Hanssen.

Volledig scherm
Technisch onderzoek na het dodelijk ongeval in Meijel © Stefan Koopmans

Oss, Uden e.o.