Volledig scherm
Miranda Hoezen-van der Pas. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Ervaren amazone uit Loosbroek richt zich op talentenjacht

LOOSBROEK - Miranda Hoezen-van der Pas uit Loosbroek is al jarenlang een vaste waarde in de subtop van de dressuursport. Ze is het schoolvoorbeeld van de pure liefhebber.

De amazone mest zelf de stallen en rijdt op paarden die ze zelf gefokt heeft. Het contrast met de profruiters is groot, al heeft Hoezen dit jaar wel van haar hobby haar beroep kunnen maken. ,,Ik ben nu officieel ZZP’er. Met mijn eigen bedrijf PAS Dressage geef ik les en train ik paarden van mezelf en anderen.”

Talentenjacht
Met de ruin Wise Guy, die ze zelf fokte maar inmiddels eigendom is van de Reuzenaar-stal in Schaijk, maakt ze binnenkort de overstap naar de zware tour, het hoogste niveau in de sport. Tot die tijd heeft ze een ander doel. Per toeval hoorde ze van de Primeval Talentenjacht, een door een leverancier van supplementen voor paarden en honden georganiseerde wedstrijd. Er staat voor dressuurbegrippen veel op het spel: onder meer een jaarcontract van de sponsor en een cheque van 5000 euro. Hoezen heeft twee voorrondes overleefd en staat vrijdag in de finale.

Dat ze aan een talentenjacht meedoet is grappig. Haar leeftijd wil ze liever niet online terugzien, maar in andere sporten zou ze niet meer als talent te boek staan. In de paardensport is leeftijd echter een onbelangrijk getal. ,,Nick Skelton won deze zomer op zijn 58ste nog olympisch goud in het springen.”

Oss, Uden e.o.