Volledig scherm
© Thinkstock

Galerie in oude lagere school Heeswijk-Dinther

HEESWIJK - DINTHER - De voormalige, monumentale Sint-Norbertusschool aan de Hoofdstraat in Heeswijk-Dinther, die acht jaar leeg stond, heeft een nieuwe bestemming gekregen. Henk en Wilma van Lieshout hebben er hun intrek in genomen. Het is de tweede locatie van hun galerie Bonnard.

Twaalf jaar geleden namen ze Bonnard over in Nuenen en nu is er deze tweede locatie in Heeswijk-Dinther. In de vroegere lagere school, waar jarenlang meubelzaak Dekkers-Verhoeven was gehuisvest, hebben ze de beschikking over zo’n 365 vierkante meter aan ruimte. Deze tweede locatie van Bonnard heeft eerder dit jaar al meegelift op het huidige Jeroen Boschjaar.

De galerie exposeerde zo’n tweehonderd schilderijen en beelden met Jeroen Bosch als inspiratiebron van kunstenaars als Jo Joosten, Sjaak Kieft en Christien Dutoit. „Dat heeft ons veel bezoekers en nieuwe bekendheid opgeleverd. Mensen combineerden een bezoek aan Den Bosch met een fietstocht naar Heeswijk-Dinther. Het dorp met een eigen kasteel en abdij heeft sowieso veel te bieden, dat zou beter gepromoot moeten worden”, vindt Henk van Lieshout.

Oss, Uden e.o.