Volledig scherm
© Maarten van den Hurk/BD

Geen Aldi aan Weijen in Nistelrode

NISTELRODE - Er komt geen Aldi-supermarkt aan Weijen in Nistelrode. De supermarktketen heeft het bod op de voormalige garage van Rob de Winter ingetrokken. Tegelijkertijd heeft zich ook een nieuwe speler gemeld. Frank van de Ven wil op de voormalige locatie van de Brouwershoeve een discounter realiseren. Onduidelijk is hoe concreet dat plan is

Woensdag 30 november buigt de commissie Ruimtelijke Zaken in Bernheze zich over de kwestie. Al jarenlang wordt in Nistelrode geroepen om een tweede supermarkt. De Aldi meldde zich en deed een bod op de oude garage van Rob de Winter aan Weijen. De dorpsraad maakte zich hard voor het plan en deed een beroep op de gemeenteraad om in te stemmen met de plannen. Maar plots trok Aldi zich terug en korte tijd later liet Van de Ven aan de dorpsraad weten dat hij plannen heeft met de lege plek van de Brouwershoeve.

Dorpsraadvoorzitter Arie Kemps is niet blij met de recente ontwikkelingen. Hij roept inwoners van Nistelrode op om woensdag massaal aanwezig te zijn bij de commissievergadering in het gemeentehuis van Bernheze.

Oss, Uden e.o.