Volledig scherm
De gekleurde palen rondom De Toermalijn in Heesch moeten het verkeer in de schoolzone afremmen. © Ruud Rogier

Gekleurde palen bij basisschool in Heesch: ‘Ik begrijp niet waar zo’n zuurstok voor nodig is’

HEESCH - Rondom basisschool De Toermalijn in Heesch zijn afgelopen week gekleurde palen geplaatst om het verkeer af te remmen. Niet iedereen is daar blij mee.

Toen Jan Schoenmakers vorige week donderdag thuis kwam na de boodschappen, moest hij een paar keer met zijn ogen knipperen.

Taxus
Pal voor zijn huis in de straat Het Vijfeiken was een metershoge felgekleurde paal verrezen. Weliswaar achter een evenhoge taxus in zijn voortuin, maar toch. Schoenmakers was not amused. Dezelfde dag nog maakte hij bezwaar bij de gemeente. De palen - de straat kreeg twee sets palen van 2,30 meter en drie op kniehoogte - zijn in combinatie met zebrapaden geplaatst om weggebruikers te waarschuwen dat ze een schoolzone naderen.

Geen inspraak
Rond basisschool De Toermalijn wordt vaak te hard gereden. Dat leidt meer dan eens tot onveilige situaties met overstekende kinderen. Met het doel van de palen heeft Schoenmakers geen probleem. De misser is het feit dat de straat vooraf van niets wist, aldus de gepikeerde Heeschenaar. „We zijn niet op de hoogte gebracht. Niks niets, geen eens een briefje door de bus. We hebben geen inspraak gehad, terwijl het bepalend is voor ons straatbeeld. Dat vind ik niet kunnen.”

Oss, Uden e.o.