Volledig scherm
Man uit Nistelrode had bij zijn aanhouding een stroomstootwapen in zijn bezit. © Politie

Geldboete en rijverbod voor Nistelrodenaar die wapens had

NISTELRODE - Volgens politierechter H. van Gameren en de officier van justitie reed een 28-jarige Nistelrodenaar 'als een dolle' toen hij op 18 januari door de politie werd achtervolgd. De rit eindigde in de sloot en de man bleek wapens in zijn bezit te hebben. 

,,Er was die avond wat voorgevallen bij mijn ex thuis. Daarom had ik die wapens bij me", gaf de man uit Nistelrode als verklaring op de vraag van de rechter waarom hij  een stroomstootwapen en een ploertendoder bij zich had.  De politie zag de man rijden in zijn Mercedes. Bij het zien van de politiewagen ging hij er met hoge snelheid vandoor. ,,Als een gek", vond de rechter.Een fietser werd op het nippertje gemist en uiteindelijk verloor de bestuurder de macht over het stuur: zijn wagen belandde met de linker voorkant in de sloot. Daar werd hij door de politie aangehouden. En daar werden ook de twee wapens aangetroffen. 

Quote

Ik had de wapens willen weggooien, maar daar kreeg ik geen tijd meer voor

Nistelrodenaar tot de rechter

,,Ik had ze willen weggooien, maar daar kreeg ik de kans niet meer voor", zei hij. De man heeft in 2009 een gevangenisstraf uitgezeten voor inbraak en is in 2016 opnieuw veroordeeld tot een taakstraf. Bovendien heeft hij toen een voorwaardelijk opgelegde straf moeten uitzitten. De man verklaarde voor de rechter dat hij inmiddels zijn leven heeft gebeterd, onder meer omdat hij een zoontje van drie heeft. ,,Ik wil niet vervelend doen, maar dat zoontje was er 2016 ook al", zei de rechter. ,,Waarom toen niet en nu wel", wilde hij van de verdachte weten. Die gaf als verklaring dat hij inmiddels verstandiger is geworden en kans maakt op een vast contract bij zijn baas. 

De man kreeg uiteindelijk voor het wapenbezit een geldboete van 800 euro. Voor zijn rijgedrag 400 euro boete plus een rijverbod van drie maanden.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement