Volledig scherm
Robin van Schie speelt Pokémon Go voor een van de nieuwe Pokémonprullenbakken in het Bomenpark in Heesch. © Paul Driessen/BD

Gemeente zet Pokémonprullenbakken neer na afvalklachten in Bomenpark Heesch

HEESCH - Zo nep als de beestjes zijn waar Pokémon Go-spelers op jagen, zo echt is het afval dat ze achterlaten. De gemeente Bernheze bedacht daar een passende oplossing voor: Pokémonprullenbakken.

Dat zijn gewone kliko's, maar dan versierd met stickers van Pokeballs, het populaire beestje Pikachu en het verbasterde motto van dé hype van het moment: Zwerfafval, Gotta catch it all!.

Poképrullenbakken
Medewerkers van de gemeente zetten dinsdagmiddag drie Pokémonprullenbakken aan het wandelpad in het Bomenpark in Heesch. Dat natuurgebied heeft een grote aantrekkingskracht op spelers uit heel de regio. Dit onder meer vanwege de twintig Pokéstops, drie Gyms, de niet alledaagse water- en bospokémon die er voorkomen en het fraaie wandelrondje dat extra kilometers oplevert voor mensen die hun digitale eieren uitbroeden.

Horecazaak 't Bomenpark merkt dat het drukker is in het gebied, maar ziet de klandizie niet enorm toenemen. De spelers van Pokémon Go hebben vast andere prioriteiten.

Oss, Uden e.o.