Volledig scherm
Luchtfoto van het toekomstige bedrijventerrein Heesch-West, met links de A59 en wegrestaurant De Lucht. © John Schouten/PVE

Gemeenten schrijven miljoenen af, maar zetten plan Heesch-West door

DEN BOSCH - De drie gemeenten die samen het toekomstige bedrijvenpark Heesch-West ontwikkelen, schrijven nog eens 25 miljoen euro af op het terrein.

14,5 miljoen komt voor rekening van de gemeente Den Bosch, de rest wordt door Oss en Bernheze afgeboekt. Dit is de uitkomst van het laatste overleg van de drie gemeenten met de provincie, waarbij tevens werd bepaald dat Heesch-West definitief wordt ontwikkeld.

De vier partijen gaan samen een masterplan maken voor een industrieterrein van 76 hectare. Voor 50 hectare is in de nabije toekomst vraag, zo is de verwachting. Er wordt met name gemikt op logistieke bedrijven die veel ruimte vergen, maar ook op bedrijven die actief zijn in de bouw en in duurzame ontwikkelingen. De resterende 26 hectare blijft in eerste instantie agrarisch gebied en wordt pas ontwikkeld als er vraag naar is. Dit levert de deelnemende gemeente nu een miljoenenverlies op.

Oss, Uden e.o.