Op Bernrode in Heeswijk Dinther krijgen leerlingen Latijnse les door docent Jan Bart van het Ichthuscollege in Veenendaal. Met Latijn als voertaal!
Volledig scherm
PREMIUM
Op Bernrode in Heeswijk Dinther krijgen leerlingen Latijnse les door docent Jan Bart van het Ichthuscollege in Veenendaal. Met Latijn als voertaal! © Van Assendelft

Gymnasium Bernrode Heeswijk wekt dode taal Latijn weer tot leven: 'Salve!'

HEESWIJK-DINTHER - Latijn, al eeuwen een dode taal, was vrijdag de voertaal op Gymnasium Bernrode in Heeswijk-DInther. Zelfs het moderne woord 'cafetaria' werd vertaald.

0 reacties

  1. Nieuwe rector Relou prijst de traditie van Bernrode

    Nieuwe rector Relou prijst de traditie van Bernrode

    HEESWIJK-DINTHER - Hij kende Bernrode een beetje. Een zoon van zijn zwager zit namelijk op het gymnasium in Heeswijk-Dinther. Helmonder Hans Relou is sinds enkele maanden de nieuwe rector van Bernrode. Het gymnasium sprak Relou aan, vanwege 'de positieve sfeer' en de 'rijke traditie'. "Het gymnasium bestaat dit jaar al ruim 130 jaar en over opnieuw 130 jaar zal dit instituut er nog steeds zijn. ,,Wij zijn in die zin allemaal voorbijgangers die de school voor een bepaalde tijd mogen inkleuren", relativeert Relou (47).