Volledig scherm

Het Dintherse gildekoor zet Brabants Dialect Mis op cd

HEESWIJK-DINTHER – Het Dintherse gildekoor St. Barbara luistert al vele jaren gildemissen op met eigen liederen in Latijn of Brabants dialect. Tekstschrijver is altijd Dintherse troubadour Henk Habraken. Eerder werden zijn Latijnse missen Missa Unitatis en Missa Fraterna op cd gezet en onlangs was het de beurt aan de Brabantse Dialect Mis. De presentatie van de nieuwe cd is zondagmiddag om 14.00 uur in de Dintherse parochiekerk.

Henk Habraken en zijn mede gildebroeders maken zich oprecht zorgen om de teloorgang van Het Brabants dialect èn van het katholieke geloof. ,,Die twee zaken zijn al eeuwenlang aan ons Brabant gekoppeld. Mensen doen niets meer met het geloof. Het kerkbezoek en het geloof hollen achteruit en kerken sluiten”, aldus Habraken.

Op aanraden van onder meer Jos Swanenberg namen de Dintherse gildebroeders onlangs hun dialectmis op CD. ,,Zo leggen we het vast en bewaren het als een stukje Brabantse cultuurhistorie”, vertelt gildebroeder en koorlid Ferdy Verhoeven. Volgens hem is de CD gevarieerd en bijzonder. Verhoeven: ,,De gildetrom en de gitaar zorgen voor een bijzondere gildesfeertje”.

De entree zondag is gratis.

Oss, Uden e.o.