Volledig scherm
. © BD

Hotseknotsepuinpad miste 'uitstraling'

HEESCH - Ze wil, denkelijk, niet te kritisch op de Bernhezer plannenmakers en -uitvoerders zijn. Heeft het over een 'communicatiefout' tussen opdrachtgever en wegenbouwer die tot ergernis leidde. En over het gemis aan 'uitstraling' van deze Schrikkelvenstraat 2.0, in het Heesche buitengebied, die maandenlang een schier onneembaar hotseknotsepuinpad was. Eerst zat er asbest in de grond, daarna vuil puin. Van kwaad tot kwader. Zoiets.

"Natuurlijk ben ik blij dat er nu een nieuwe bovenlaag is aangebracht", bekent Anita van Oort (50) en wijst naar het naamloze pad dat haaks op haar Schrikkelvenstraat staat. "Om je een idee te geven: zó lag onze zandweg er sinds de vorige winter ook bij. Gevaarlijk vanwege de scherpe stenen, het glas, het betonijzer dat er uit stak. Maar goed, ook dat stuk, tot aan de Vosbergstraat, wordt alsnog aangepakt. En ons pad moet aan beide kanten nog in de oude staat worden teruggebracht. De weg is namelijk te breed, die moet een stuk smaller. Wat dat allemaal kost? Geen idee. Maar het is natuurlijk wel weer gemeenschapsgeld."

Ook Willy Hanegraaf (73) en Antoon van Schaijk (71), overbuurmannen die een stuk westwaarts aan de Schrikkelvenstraat wonen, zijn blij dat de gemeente heeft ingezien dat het vervangen van asbesthoudend puin uit de late jaren tachtig door een veel te grove variant een foute keuze was. Willy: "Ik reed sinds die aanpassing een eind om. Moest de fietsers van de KBO regelmatig vertellen dat het veel te link was om hun tochtjes hierlangs te laten gaan." En Antoon: "Je ziet dat wij al aan het geasfalteerde deel wonen; voor mij hadden ze het hele pad zwart mogen maken."

Maar daarmee is Gerrit Banken (60), zandweggebruiker, het volstrekt oneens. "Deze paden zijn karakteristiek voor dit gebied. Er zijn er al te veel gesneuveld."