Volledig scherm
Imker Peter van der Pol bij één van zijn bijenvolken. © Ellen Snelders - Van der Pol

Imker 'van de bijenbaard' neemt fanatiek deel aan open dagen

HEESWIJK-DINTHER - Peter van der Pol is komend weekeinde in de regio Oss-Uden de meest fanatieke deelnemer aan de Landelijke Open Imkerijdagen. Hij zet de deuren van zijn imkerij in Heeswijk-Dinther zowel zaterdag als zondag open. 

Op zondag doen ook de bijenhoudersverenigingen in Oss en Veghel mee aan de landelijke promotiedag. Plaats van handeling in Oss is imkerij Haske aan de Gewandeweg 100, van 11.30 tot 16 uur. De Veghelse club is van 11 tot 16 uur present op de bijenstand aan 't Geerbos.  Zaterdag is ook bijenteeltmuseum Ecopoll in Geffen te bezoeken, van 11 tot 16 uur.

Volledig scherm
Peter van der Pol © Maarten van den Hurk / BD

Peter van der Pol heeft hoge verwachtingen van de open dagen. Waar andere bijenstanden (er zijn er komend weekeinde in Nederland meer dan tweehonderd te bezoeken) op tientallen bezoekers hopen, rekent Van der Pol op honderden. Deels omdat het ook bij zijn deelname twee jaar geleden zo druk was. Maar zeker ook vanwege de enorme aandacht die Van der Pol in mei kreeg voor zijn stunt met een 'bijenbaard'. 

30.000 bijen

De imker haalde diverse kranten, radio- en tv-programma's en websites toen hij een zwerm van 30.000 bijen aan zijn kin liet hangen. Dat deed hij juist om de aandacht te vestigen op de honingbij en op de Landelijke Open Imkerijdagen. Komende zaterdag en zondag vertelt Van der Pol er graag over. Zijn imkerij aan de Jan van den Boomstraat  in Heeswijk-Dinther is beide dagen van 10 tot 17 uur geopend.