Volledig scherm
De Pas in Heesch. © Peter van Huijkelom

Inwoners Heesch willen meepraten over toekomst De Pas

HEESCH - Inwoners van Heesch gaan komende week met elkaar om tafel om te praten over de toekomst van cultureel centrum De Pas in Heesch. Er zijn plannen voor verdere samenwerking tussen De Pas, educatief centrum De Eijnderic en de bibliotheek. Mogelijk komen zij samen in één gebouw.

De afgelopen maanden zijn de drie (Pas, Eijnderic en bibliotheek) al in gesprek geweest over samenwerking. Ook is er een enquête gehouden onder 695 inwoners van Heesch om te peilen of er draagvlak is voor de plannen voor gezamenlijke huisvesting. Daarnaast is de financiële situatie van De Pas onder de loep genomen. Daaruit blijkt dat er geen acute nood is, maar wel heeft De Pas een negatieve exploitatie. 

Beter benut

De komende tijd worden er gesprekken gevoerd met inwoners, verenigingen en instellingen in Heesch om te kijken hoe De Pas kan samenwerken en hoe het gebouw beter benut kan worden. Ook de financiën worden verder bestudeerd.

Uiteindelijk is het komend voorjaar aan de gemeenteraad van Bernheze om een besluit te nemen over de toekomst van De Pas. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement