Volledig scherm
© Lars Smook

Justitie wil vader en zoon cel in voor wietkwekerij Heeswijk-Dinther

DEN BOSCH - Justitie houdt een vader en een zoon verantwoordelijk voor het opzetten van een ‘immense’ wietkwekerij in Heeswijk-Dinther. De in Esch wonende vader (46) zou volgens het OM een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar moeten krijgen, zijn 21-jarige zoon zou 22 maanden de cel in moeten.

De hennepkwekerij zat in een loods aan de Retselseweg in Heeswijk-Dinther. Bij de inval in 2015 telde de politie 3426 planten. De loods was eigendom van de vader, maar die ontkende elke betrokkenheid. Zijn in Vlijmen wonende zoon gaf toe dat hij in de wietplantage had gewerkt. Dat deed hij samen met een vriend uit Gemonde, die later terechtstaat. Ook een 45-jarige man uit Geldrop heeft volgens justitie betrokkenheid gehad bij de wietplantage. Officier van justitie Erna Vrijhoeven eiste 21 maanden cel tegen deze man, waarvan 7 voorwaardelijk.

De vader en de zoon worden ook verantwoordelijk gehouden voor twee kleinere wietplantages. Een daarvan zat aan de Torenstraat in Heeswijk-Dinther, de ander aan de Parallelweg-Oost in Vlijmen.

De vader verklaarde dat hij al vermoedde dat zijn onderhuurders wiet in de panden hadden gezet. ,,Maar ik kreeg te horen dat ik mijn kop moest houden. Ik ben ook bedreigd, ik durf amper nog thuis te komen.” Ook zijn zoon weigerde de naam van de opdrachtgevers voor de wietplantage te noemen, uit angst voor represailles. Officier van justitie Vrijhoeven zei dat deze ‘vage verhalen’ niet te checken zijn: ,,Zowel vader als zoon hebben boter op het hoofd”.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.