Volledig scherm
De leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 toonden op het schoolplein hun musical: ‘Klein Duimpje’. © Peter van der Steen

Klasse(n)Theaterdag bij Het Mozaïek in Heeswijk groot succes

HEESWIJK – Op een zonovergoten schoolplein van Basisschool het Mozaïek openden de 280 leerlingen van de Heeswijkse school al zingend hun Klasse(n)Theaterdag. Na de opening sprongen de leerlingen van de bovenbouwgroepen 5 tot en met 8 op de fiets richting Natuurtheater de Kersouwe, waar ze oefenden voor hun musicaluitvoering ‘Belle en het Beest’.

De leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 mochten in het schoolgebouw aan de slag ter voorbereiding op hun musical: ‘Klein Duimpje’. ,,Alle disciplines van de musical komen aan bod, van toneelspel en zang tot muziek maken, kleding, grime en decor bouwen”, vertelt Peter van der Berg. De leerkracht voegt er snel aan toe: ,,Maar wat hebben we gruwelijk mazzel met het weer. Daar zijn wij vooral enorm blij mee”.

Belle en het Beest
Na een ochtend knutselen en oefenen, was het ’s middags tijd voor 2 voorstellingen. De onderbouwgroepen speelden Klein Duimpje op het schoolplein van Het Mozaïek. Dat gebeurde onder grote belangstelling van veel ouders, opa’s en oma’s, die genoten van het toneelspel, dansen en zingen van de jongste leerlingen. De lat lag voor de bovenbouw in Natuurtheater de Kersouwe een stukje hoger, maar ook daar waren de leerlingen de hele dag druk met de voorbereiding van ‘Belle en het Beest’.

In het kleine theater oefenden de acteurs en in het grote theater de dansers. Even verderop bij de kantine werd druk geschminkt, gebouwd, getimmerd en gewerkt aan PR en kaartverkoop. Tijdens de voorstelling van de bovenbouw zat het kleine theater van de Kersouwe afgeladen vol. Een staande ovatie en een ijsje was uiteindelijk het verdiende loon voor de kinderen.

Volledig scherm
De leerlingen van groep 5 tot en met 8 voerden de musical ‘Belle en het Beest’ op in Natuurtheater Kersouwe. © Peter van der Steen

Oss, Uden e.o.