Volledig scherm
Rapper Stepherd geeft een rap-workshop aan de winnende klas van Gymnasium Bernrode. © Aida Jaber

Leerlingen Bernrode Heeswijk-Dinther leren rappen van Stepherd

HEESWIJK-DINTHER - De Amsterdamse rapper Stepherd heeft maandag een workshop gegeven aan een tweede klas van Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther. Klas 2B heeft de anderhalf uur durende workshop gewonnen met een online-quiz van de Buma Music Academy.

Stepherd, die vanwege file met enige vertraging op de school aankwam, is afgelopen april uitgeroepen tot Serious Talent bij 3FM en de rapper was twee keer genomineerd voor een Xite- award voor beste hiphop en beste samenwerking. Samen met Skinto vormt hij een duo met wie hij het nummer 'Brak Obama' maakte en dat genomineerd is als 3voor12 Song van het Jaar.

Muziekleeraar Ferdie Broecks van Gymnasium Bernrode werkt sinds dit schooljaar in de tweede klas met het lesmateriaal van de Buma Music Academy. "Een onderdeel daarvan is de geschiedenis van de popmuziek en daar zat een popquiz bij die de leerlingen hebben gemaakt en met de hoogste score hebben volbracht."

Behalve Bernrode wonnen ook de Frater van Gemertschool in Tilburg en De Amersfoortse Berg in Amersfoort een rap-workshop.

Oss, Uden e.o.