Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Man die Ize (2) en grootouders doodreed uitgeleverd aan Nederland

DEN BOSCH – Een 35-jarige Poolse man is in Engeland aangehouden en dinsdag uitgeleverd aan Nederland. De man moet nog een gevangenisstraf van bijna 15 maanden uitzitten vanwege een dramatisch ongeluk in Meijel in 2013, waarbij de 2-jarige Ize uit Heesch en haar grootouders om het leven kwamen.

De man werd achterhaald door een samenwerking van speciale Nederlandse en Poolse opsporingsteams, die zoeken naar voortvluchtigen en onvindbare mensen die meer dan 300 dagen aan celstraf moeten uitzitten.

Door de samenwerking met het Poolse team werd een adres van de veroordeelde in Engeland achterhaald. Daar is hij op 14 augustus door de Engelse politie aangehouden in een woning in de Thames Valley, ten westen van Londen. Hij was daar als seizoensarbeider aan het werk.

Dodelijk ongeluk
Bij het ongeluk op 19 mei 2013 kwamen Ize (2) uit Heesch en haar opa (67) en oma (64) om het leven. Ze werden op het fietspad aangereden door de man, die met zijn auto van de weg was geraakt.

De man werd vorig jaar door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden en een rijontzegging van vier jaar. Het Hof achtte dood door schuld bewezen.

De chauffeur legde zich niet neer bij het vonnis van het Bossche gerechtshof en besloot in cassatie te gaan. De Hoge Raad heeft de cassatie op 28 juni dit jaar niet-ontvankelijk verklaard.

Oss, Uden e.o.