Volledig scherm
De feesttenten voor het BZB-festival 'Alle Remmen Los' in Loosbroek staan. Rechts de grote hoofdtent, op de achtergrond de tent waarachter ook het campingterrein ligt. © Hans van Alebeek

Mega-tenten staan voor BZB-festival 'Alle Remmen Los' op terrein Loosbroek

LOOSBROEK/VOLKEL - Drie joekels van feesttenten werpen hun schaduw vooruit voor het splinternieuwe festival 'Alle Remmen Los' dat rond Hemelvaartsdag in Loosbroek wordt gehouden. Samen met zo'n 7.000 fans viert de Volkelse band BZB daar op 9 en 10 mei het 25-jarig bestaan. 

Begin van de week was het even afzien in de stromende regen maar inmiddels lachen de bouwers én de organisatie van oor tot oor. Ver tot volgende week wordt mooi weer voorspeld en dat is precies waar op gehoopt werd. 

Bart Balletjes 

Aan de Nistelrodesedijk zijn inmiddels drie grote feesttenten opgetrokken. Blikvanger is de hoofdtent, Baila Baila gedoopt, die met 90 bij 45 meter bijna een voetbalveld beslaat. Bewust zo groot gekozen zodat tijdens de optredens van gastheer BZB zo veel mogelijk fans naar binnen kunnen. In de naburige Vetja!-tent, 30 bij 60 meter, staat Bart Balletjes met zijn feestcafé en worden de eettentjes ondergebracht.     

Verhaal leest onder de foto door. 

Volledig scherm
De hoofdtent in Loosbroek, veel groter zijn ze in Nederland amper te vinden. © Hans van Alebeek

Op het achterliggende terrein dat tot aan de Laageindsedijk loopt, is de camping gepland voor zo'n 3.000 gasten. De plekken voor campers en caravans zijn al volgeboekt, voor tentjes is nog wel plek. Bij camping 'De Vlaamse Kust' - gerund door echte Vlamingen - komt ook het parkeerterrein voor het festival. 

Rowwen Hèze

De camping - ingang Laageindsedijk - gaat woensdag 9 mei om 14.00 uur open. Twee uur later is de feestelijke opening door BZB die daar dan een unplugged optreden verzorgt. Om 17.00 uur start het festival met als hoogtepunten van die avond Baby Blue, Rowwen Hèze en BZB/The Wetnecks. Om 19.00 uur presenteert de Volkelse feestband ook de videoclip van hun nieuwe singel 'Domme dingen doen' waarin acteurs Huub Smit en Tim Haars (van de New Kids van 't Maaskantje) meespelen. 

Op Hemelvaartsdag treden vanaf 's middags 15.00 uur onder andere Mooi Wark, Pater Moeskroen, Bökkers en WC Experience op. Ook zijn er tributebands van  Guns 'n Roses, AC/DC en Motörhead gepland. Het festival wordt afgesloten door BZB en The Dirty Daddies. 

Volledig scherm
De opbouw van het terrein in Loosbroek is nog in volle gang. © Hans van Alebeek
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement