Volledig scherm
Vrienden van Anouk Schuurmans scharen zich rond de kist. © Peter van Huijkelom

'Mijn moederhart is gebroken', Heesch neemt afscheid van verongelukte Anouk

HEESCH/GEFFEN - Cultureel centrum De Pas in Heesch blijkt zondag bijna te klein voor de afscheidsdienst van de verongelukte Anouk Schuurmans uit Geffen. Zo'n 900 mensen herdenken de 22-jarige, levenslustige meid die in de nieuwjaarsnacht in Oss werd aangereden en de klap niet overleefde. De bestuurder van de auto reed na het ongeluk door.

Bittere tranen worden afgewisseld met gelach, als anekdotes over de levenslustige Geffense de revue passeren. Over haar gedrevenheid in sport en spel. Over haar zorgzaamheid en haar humor. Hoe ze een week geleden nog voor de Geffense Kwis binnen een kwartier twintig getallen na de komma van het wiskundige getal pi uit haar hoofd leerde en opdreunde.

Ruim een dag later is ze er ineens niet meer. ,,Ik heb je beloofd dat ik je altijd zou beschermen en dat je bij mij veilig was. Maar tegen zoveel geweld was niemand opgewassen", vertelt vriend Stijn.

Moeder Marjon omschrijft haar gevoel in een gedicht. ,,Mijn moederhart is gebroken als ik denk aan je lach en mooie praatjes. Mijn moederhart zal nooit helen, want wij waren zielenmaatjes."

Oss, Uden e.o.