Volledig scherm
Het MOB-complex in Nistelrode. © Peter van Erp/BD

MOB-complex Nistelrode tot 1 oktober beschikbaar voor asielzoekers

BERNHEZE - Op de plek van het oude MOB-complex aan de Slabroekseweg in Nistelrode, mag een asielzoekerscentrum komen voor 300 vluchtelingen voor 5 jaar. Dat heeft de gemeenteraad van Bernheze donderdagavond besloten.

Voorwaarde is wel dat het (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor 1 oktober 2016 moet laat weten of ze de locatie wil hebben. Zo niet, dan is de locatie niet meer beschikbaar. De coalitiepartijen CDA, SP, Lokaal en D66 en oppositiepartijen Progressief Bernheze en Blanco stemden in met het nieuwe voorstel van het college van B en W. Alleen de VVD stemde tegen.

September
Het voorstel is dinsdag aangepast nadat duidelijk is geworden dat de instroom van asielzoekers afneemt. Volgens burgemeester Marieke Moorman is er nu een datum gesteld omdat Staatsbosbeheer, dat eigenaar is van het terrein, recht heeft op duidelijkheid. ,,Het plan gaat nu de ijskast in en in september kijkt het COA of ze het plan van Bernheze gaat opwarmen of in de prullenbak gooit."

Pas op 6 oktober in de volgende raadsvergadering, praat de gemeenteraad ook weer verder over de opvang van extra statushouders.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.