Volledig scherm
Tom van der Ven. © Van Assendelft

Musicalster Tom van der Ven uit Vorstenbosch trekt volle zalen in Duitsland

VORSTENBOSCH - De 25-jarige Tom van der Ven uit Vorstenbosch trekt in Duitsland volle zalen met zijn rol van de aardige Alfred in de musical Tanz der Vampire. De productie heeft daar een enorme fanbase.

,,Gewoon bizar hoe de musical daar leeft. Heel anders dan hier. Mensen komen verkleed als één van de karakters naar de voorstelling, je krijgt cadeautjes en brieven en soms staan er honderden mensen bij de artiestenuitgang op ons te wachten voor een foto. Hysterisch gewoon”, zegt van der Ven.

Gevulde zaal
Na een repetitieperiode van een aantal weken begon de musical in april in Berlijn en draaide daar tot een paar weken geleden. Nagenoeg alle 1.800 stoelen waren bij elke voorstelling bezet. Sinds afgelopen weekeinde wordt de musical in München opgevoerd en daarna reist de cast door naar Stuttgart, waar Tanz der Vampire (gebaseerd op de film van Roman Polanski) in ieder geval tot augustus te zien zal zijn.

Acht keer per week kruipt de oud-leerling van het Fioretti College in de huid van Alfred. Tijd om naar huis te gaan is er dus niet. De jonge acteur mist zijn familie, maar realiseert zich ook dat deze musical een enorme boost voor zijn carrière kan betekenen.

Lees zaterdag 15 oktober een interview met Tom van der Ven in het Brabants Dagblad, editie Uden/Veghel en in de digitale krant.

Oss, Uden e.o.