Volledig scherm
Rechtbank © Kees Backx/BD

Niet bewezen dat Heeschenaar 26 zonnepanelen weghaalde

DEN BOSCH/HEESCH - Volgens politierechter P. van Dellen is niet te bewijzen dat een 31-jarige man uit Heesch betrokken was bij de diefstal van 26 zonnepanelen begin april in zijn woonplaats. Hij sprak de man daarom deze vrijdagmiddag vrij.

De Heeschenaar reed als bijrijder mee in een auto die door de politie in Heesch werd opgehouden omdat op de achterkant van de auto de kentekenplaat ontbrak. Die zat achterop de aanhanger. Het ging om een Spaans kenteken.

Toen de bestuurder van de auto uit het dashboardkastje een andere plaat haalde, bleek die toe te behoren aan een andere auto die twee maanden eerder door de eigenaar was verkocht aan een Spaans uitziende man die hem wilde exporteren naar Spanje. Die Spaans uitziende man was de bestuurder van de auto in Heesch. Hij gaf de politie een valse naam op.

26 zonnepanelen
Op de aanhanger trof de politie 26 zonnepanelen, afkomstig van een diefstal vanaf een bouwterrein in Heesch. De bijrijder zei van niks te weten, de bestuurder beweerde de panelen op Marktplaats te hebben gekocht. De twee mannen lieten vrijdag verstek gaan. Tegen de Spaans uitziende man volgt een nieuwe zaak, aldus de rechter. De Heeschenaar werd wegens onvoldoende bewijs vrijgesproken.