Volledig scherm
© Peter van der Steen

Opnamen speelfilm in Dinther

HEESWIJK-DINTHER – Het voormalige gemeentehuis en de vooroorlogse woningen aan de Raadhuisstraat in Dinther vormden zaterdag het decor voor de eerste opnamen van de speelfilm ‘De Ondergrondse vergeet niet...’. Voor de opnamen werd Dinther voor eventjes teruggezet in de tijd, naar het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Terwijl de schillenboer zijn mand met schillen achteloos leeg kiepert op de platte kar, wandelt een moeder met haar huilend kind in een antieke kinderwagen voorbij. Het tafereel is een stukje uit de speelfilm ‘De Ondergrondse vergeet niet...’, naar een idee van regisseur Henny van der Burgt uit Schijndel. De film wordt gemaakt in opdracht van Stichting Regio Filmproducties.

Het verhaal speelt zich af aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en de jaren daarna. Het vertelt het verhaal van een corrupte politiecommissaris die vermeende verzetsmensen op laat pakken. Vrienden van de slachtoffers zinnen op wraak en zoeken bewijs om de man te berechten. Stichting Regio Filmproducties brengt twee films uit: de speelfilm ‘De Ondergrondse vergeet niet...’ en de documentaire ‘De Schakel’, waarin getuigen vertellen over de periode aan het einde tweede Wereldoorlog en de jaren daarna. De première van beide films is op 18 november 2017.

Volledig scherm
© Peter van der Steen
Volledig scherm
© Peter van der Steen
Het voormalige gemeentehuis en de vooroorlogse woningen aan de Raadhuisstraat in Dinther vormden zaterdag 19 november het decor voor de eerste opnamen van de speelfilm ‘De Ondergrondse vergeet niet...'.

Oss, Uden e.o.