Volledig scherm
Jochem Goossens en Bert van Hoek doen een bingo. Ze tetteren continu het woord dankjewel door de microfoon © Clemy van Gogh

Opvallend jong publiek bij Rooie Tesneuzik

HEESCH -  De pronkzitting van de Rooie Tesneuzik in Heesch bestond ook dit jaar weer uit plezier, humor en muzikaliteit. Met vier debutanten lukte het de artiesten om het publiek tijdens de acts aan het lachen te krijgen. Er zat veel jong publiek in de zaal, merkte de organisatie.

Het is de eerste van de vijf speelavonden. De grappenmakers staan te trappelen om er een mooie show van te maken. De mensen in de zaal stonden al vroeg in de rij voor een goed plekje. Een aantal jonge vriendengroepen bezoekt het evenement in café 't Tunneke. Ook op het podium is er een verjonging gaande. Lieke en Stef van den Akker maken bijvoorbeeld hun debuut. Zij hebben het talent van hun ouders meegekregen, die al jarenlang meedoen aan de pronkzitting. Ook Roy van Heeswijk en Esther van Oort doen dit jaar voor het eerst mee.

Na een komisch filmpje met prins Porcus over de regels tijdens de voorstelling, gaan drie vrouwen in de wachtkamer zitten van huisarts K. Koomen. Het leidt al gauw tot verrassende raadsels. Hierna beginnen Jochem Goossens en Bert van Hoek aan een bingo. Ze tetteren continu het woord dankjewel door de microfoon. De aanwezigen leren ook veel onzin over het ontstaan van de koe. Bij de act Kwizzut veert het publiek op. De artiesten brengen meezingnummers waarbij iedereen mee zingt, maar eigenlijk de specifieke tekst niet kent. De mensen in de zaal herkennen exact wat ze zelf altijd fout doen.

Ook maatschappelijke onderwerpen, zoals het zonnepark op de Groes en het leeg staan van de Rabobank, komen in een aantal buuts en duosketches voorbij. Bij de act van Kliek en Co gaan twee vuilnismannen goochelen. Vol verbazing ziet het publiek dat de ene vrouw omgetoverd wordt in de andere.

Daarnaast zorgt een darter voor lachwekkende momenten. Deze sportman kan zijn pijlen beter op een andere carrière richten. Vrouwlief blijkt in elk geval een favoriet doelwit. Het geheel sluit af met een medley van nummers van Neerlands meest beroemde volkszanger, uitgevoerd door een gemêleerd stel, waarvan de een er nog minder op lijkt dan de ander.

De artiesten treden nog vaker op voor een volle zaal. Alleen voor de uitvoering van donderdagavond zijn nog kaarten beschikbaar.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.