Het pand van 'de oude Chinees' in Heesch.
Volledig scherm
Het pand van 'de oude Chinees' in Heesch. © Maarten van den Hurk / BD

'Oude Chinees' gaat binnen tien weken plat

HEESCH - Half maart start de bouw van het nieuwe appartementencomplex bij rotonde 't Kruispunt in Heesch. Het vervallen horecapand van 'de oude Chinees' gaat hiervoor definitief wijken.

Dit meldt vastgoedondernemer Maarten de Lorijn uit Nistelrode. Hij is eigenaar van het pand samen met collega Peter Peters uit Schaijk. Afgesproken is nu dat het bouwbedrijf van Peters de nieuwbouw gaat verzorgen. Dit was vanwege de drukte in de bouw nog geen vanzelfsprekendheid, aldus De Lorijn. Vooruitlopend op het sloop- en bouwwerk is vorige week alvast het hoog opgeschoten groen rond het pand weggehaald.

Er komen in het pand 42 appartementen en op de begane grond een winkel of bedrijf. Bij de 42 zitten 25 zogeheten sociale huurwoningen, met  een maandtarief onder de 710 euro per maand. Dit zijn tweekamerappartementen. De andere woningen in het project krijgen een extra kamertje en worden iets duurder.

Rotte plek 

De bouwval van de 'oude Chinees' staat aan de oostelijke entree van Heesch en geldt al jaren als een rotte plek in het dorp. Ooit zat hier Chinees restaurant China Crown. Het voormalige horecapand staat leeg sinds 1999 en brandde in 2009 uit. 

Vastgoedondernemers De Lorijn en Peters kochten het pand in 2012 met de bedoeling direct te gaan bouwen. De crisis leidde echter tot uitstel en tot aanpassing van het plan. Aanvankelijk wilden de eigenaren koopwoningen realiseren, nu is gekozen voor huur. De gemeente Bernheze is blij met deze keuze omdat er veel vraag is naar (sociale) huurwoningen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement