Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels

Plannen voor opvang asielzoekers in regio gaan in de wacht

OSS/UDEN - De As50-gemeenten wachten af waar het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in september mee komt in verband met de opvang van vluchtelingen in de regio.

De gemeenten zijn na de oproep van commissaris van de koning, Wim van de Donk allemaal hard aan de slag gegaan op opvangplekken voor asielzoekers te regelen. Nu blijkt dat de instroom van asielzoekers daalt, wachten veel gemeenten met het ontwikkelen van plannen tot het COA in september aangeeft hoeveel behoefte er nog is aan opvanglocaties.

Minder
Begin deze maand besloot het COA af te zien van het opvangen van asielzoekers in het voormalige ziekenhuis in Veghel. Ook op andere plekken in Brabant gingen plannen niet door. Nu blijkt dat er minder asielzoekers naar Nederland komen, is de nood aan opvangplekken minder hoog.

Oktober
De gemeente Uden heeft donderdag besloten even pas op de plaats te maken met een zoeken naar een plek voor een asielzoekerscentrum tot september. Bernheze biedt de locatie van het oude MOB-complex in Nistelrode voor een azc, maar wil wel voor 1 oktober horen van het COA of ze die locatie nodig heeft. In Oss lijkt de komst van een tweede noodopvang inmiddels ook van de baan.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.