Volledig scherm
Jongeren in 't Kuipke © 't Kuipke

Politie pakt twee Bosschenaren op voor vernieling bij zwembad 't Kuipke in Heesch

HEESCH - Twee van de vier vandalen die vorige week huishielden bij zwembad 't Kuipke in Heesch zijn gepakt. Het gaat om Bosschenaren van 20 en 21 jaar oud. De politie heeft de twee andere raddraaiers inmiddels ook op het oog. Zij worden waarschijnlijk nog deze week gepakt.

De jongens klommen vorige week donderdag na sluitingstijd over de hekken van het openluchtzwembad. Ze renden en sprongen daarna op het zogeheten solardek op het water, dat flink beschadigd raakte. Daarna plasten ze in de kleedhokken. Ze waren weg voordat de politie of beheerders arriveerden. 

De identiteit van de daders kon worden achterhaald op basis van camerabeelden en een kenteken. Ook zouden twee van de jongens elkaar hebben getagd in een Facebook-bericht over de actie. Toen de politie dat ontdekte, waren hun namen echter al bekend. 

Geintje

De twee arrestanten zeggen volgens wijkagent Ben Post dat ze alleen een geintje wilden uithalen. Ze wilden een duik nemen aan het eind van een warme dag. Het zou niet hun bedoeling zijn geweest om spullen te vernielen. De jongens zitten inmiddels niet meer vast voor het vergrijp.

Een woordvoerder van 't Kuipke meldde eerder dat het solardek onherstelbaar beschadigd was door de actie van de vandalen. De schade zou 40.000 euro bedragen. Na inspectie door een expert lijkt het dek alsnog te repareren. Het schadebedrag valt daardoor aanzienlijk lager uit.