Volledig scherm
© Mathieu van den Bosch

Raad van State wijst bezwaren blotevoetenpad Heeswijk van de hand

DEN HAAG/HEESWIJK - Heeswijker Michel Teulings heeft vergeefs de strijd aangebonden tegen het Blotevoetenpad dat pal langs zijn tuin loopt aan de Zandkantsehoeve. De Raad van State wees woensdag de bezwaren van Teulings, partner van de overleden Louis van Paridon, van de hand.

Teulings zegt geluidsoverlast van het pad te ondervinden omdat het vooral jeugdige lolbroeken zou aantrekken. Groepen wandelaars moeten op het blotevoetenpad zonder schoenen door water en over kiezels en andere bescheiden hindernissen zien te komen.

De Raad van State is het met de gemeente Bernheze eens dat de hinder voor Teulings niet veel om het lijf kan hebben. Ook levert het pad, waar maar weinig verharding op ligt, nauwelijks een aantasting op van de landschapswaarden.

Bestemmingsplan
Het pad wordt bestierd door ondernemer Henry van Boxmeer van de Stichting Dier & Tuin aan de Meerstraat. Het blotevoetenpad is door de gemeente opgenomen in het bestemmingsplan Buitengebied Bernheze. Teulings stapte daartegen in maart naar de Raad van State.

Dassen
Het rechtscollege heeft wel aan het bestemmingsplan toegevoegd dat in het gebied waar het Blotevoetenpad ligt ook dassen leven. Daar moet de gemeente rekening mee houden. De Raad van State bepaalde tevens dat Van Boxmeer bij de dier- en tuinweide geen parkeerplaats mag aanleggen voor 4 campers.

Oss, Uden e.o.