Volledig scherm
foto Marcel van den Bergh

'Rabobank financierde mestfraudeurs in Brabant'

DEN BOSCH - De Rabobank financierde afgelopen jaren transporteurs en handelaren in mest terwijl de bank wist dat deze bedrijven zich stelselmatig schuldig maakten aan fraude met mest. Dat meldt de NRC op basis van eigen onderzoek. 

De krant onderzocht mestfraude in oost-Brabant en Noord-Limburg, het gebied waar de meeste mest wordt geproduceerd. grondwater wordt vervuild door het op grote schaal mest illegaal uitrijden op weiden en akkers. 

Veroordeling

Volgens de NRC heeft Rabobank Oss Bernheze mestfraudeur Willy K. in Heeswijk gefinancierd, 'ondanks versluierende bedrijfsconstructies, faillissementen, boetes en een veroordeling'. K. zat in 2014 negen maanden vast wegens mestfraude met een transportbedrijf. Dat werkte in de  regio, maar stond geregistreerd in Amerika, meldt het NRC.

De transporteur bevestigt dat de Rabobank hem bleef financieren, ook na zijn celstraf. Volgens de transporteur had de bank inzicht in zijn bedrijfsstructuur. De Rabobank wil niet reageren op de resultaten van het onderzoek.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement